Dečija stomatologija - zašto je bitna

Da li ste znali da je odvođenje deteta kod zubara jednako važno kao i odvođenje kod lekara? Baš kao što biste svoje dete vodili pedijatru svake godine na godišnji pregled, trebalo bi da ga vodite i kod dečijeg stomatologa dva puta godišnje na polugodišnji pregled zuba i čišćenje zuba.

U ovom trenutku, možda se pitate zašto morate da vodite svoje dete kod zubara dva puta godišnje. Na kraju krajeva, njihov osmeh je već lep. Jednostavan odgovor je da je dečija stomatologija važna za sadašnje i buduće oralno zdravlje vašeg deteta. Hajde da pogledamo zašto je dečija stomatologija važna:

Redovni pregledi kod stomatologa osiguravaju da se potencijalni problemi otkriju rano, tako da se mogu mnogo lakše lečiti. Na primer, lečenje karijesa je mnogo lakše kada je tretman postavljanje plombe umesto izvođenja kanala korena na mlečnom zubu.

Redovne posete stomatologu doprinose oralnom zdravlju vašeg deteta a takođe ga i uče zdravim stomatološkim navikama da napreduju.

Ono što je veoma bitno naglasiti jeste da gojaznost dece zavisi isto i od zdravlja zuba. Osnovna uloga zuba je žvakanje koje predstavlja prvi proces varenja hrane. A kako bi olakšali našem organizmu da lakše svari hranu potrebno je da imamo zdrave zube. 

Vašu decu od malih nogu treba da naučimo da su zubi jako bitni. Zato kad odrastu, nastaviće sa ovim obrascem kako bi održali sopstveno oralno zdravlje. 

Dečija stomatologija dr Nenad Babić

Zajedničkm radom možemo da učinimo da stomatološki pregled vaše dete prihvati bez stresa i bez bola. 

Kroz razgovor i igru završavamo preglede i zahvate a da vaše dete ni ne primeti.

Redovno održavanje higijene usta I zuba kao I redovni stomatološki pregledi su najjednostavniji, najekonomičniji I vrlo efikasni načini da se spreče oboljenja zuba I usta.

Mi preporučujemo da se poseta kod stomatologa obavlja na 6 meseci ( po potrebi i češće). U okviru tih poseta pružamo motivaciju i edukacija o stomatologiji.